Busovača

1. studenog obilježavanje blagdana Svih svetih u Busovači

today26.10.2022

Background
share close

Blagdan Svih svetih u Busovači će biti obilježen u utorak, 1. studenog 2022. godine, kada će, u 9.00 sati, biti upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilinim žrtvama Domovinskog rata.

Prvoga dana mjeseca studenoga svake godine slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje pošto su nakon smrti njihove krsne haljine ubijeljene u krvi Jaganjčevoj. Kako ne znamo poimence svih koji su umrli na glasu svetosti, Crkva je odredila ovaj dan kada se zajednički moli za sve svete i blažene, poznate i nepoznate.

Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Pohodi grobovima i grobljima u tom pogledu redoviti su znak pažnje i vjere. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima, prisustvuju svetoj misi, povezujući se tako svojim molitvama s njima i moleći Božje milosrđe.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page