Glazba

2Cellos održali svoj posljednji koncert

today20.09.2022

Background
share close

U zagrebačkoj Areni održan je posljednji koncert popularnog violončelističkog dvojca 2Cellos, koji čine Stjepan Hauser i Luka Šulić.

Dvojac se odlučio razići nakon više od 10 godina zajedničkih svirki.
U karijeri su prodali milijun ulaznica

Šulić i Hauser postali su slavni zahvaljujući videu iz 2011. na kojem izvode svoju verziju pjesme Smooth Criminal Michaela Jacksona. Zajedno su skupili više od 1.3 milijarde pregleda na YouTubeu, 5.5 milijuna pretplatnika, milijardu streamova te prodali gotovo milijun ulaznica za svoje koncerte.

Svojim stilskim potpisom, koji briše granice između žanrova, od klasične i filmske glazbe do popa i rocka, ovaj dvojac, poznat po eklektičnim nastupima, osvojio je svijet rasprodavši koncerte u dvoranama kao što su njujorški City Radio City Music Hall, londonski Royal Albert Hall i Sydney Opera House

Svirali uz mnoge velikane

Kao duo svirali su uz glazbene velikane poput Stevena Tylera, Andree Bocellija, Red Hot Chilli Peppersa, Queens of the Stone Agea, Georgea Michaela te mnoge druge, a Elton John odabrao je upravo 2Cellos kao svoju predgrupu i dio svojeg live benda.

Podsjetimo, Luka Šulić u nedavnom je intervjuu rekao da je razlog raspada 2Cellosa to što im je ponestalo materijala.

Osjećamo da je ovo pravi trenutak da se oprostimo kao duo jer se nalazimo na svojoj najvišoj razini. Bolje se oprostiti kada si gore nego kada si dolje, izjavio je.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page