Vijesti

Akcija “Piramida”: Više od 150 policajaca vrši pretrese na 16 lokacija u Bosni i Hercegovini

today24.04.2024

Background
share close

Policijski službenici Granične policije BiH jutros su započeli provođenje aktivnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva „Piramida“, čiji je cilj sprječavanje organiziranog krijumčarenja migranata.

Kako je priopćeno iz Granične policije BiH, pretresi se vrše na više lokacija na području Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona, na ukupno 16 lokacija u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši. piše N1

Do sada je pronađeno 14 osoba koje se sumnjiče da su počinile kazneno djelo „Organiziranje grupe ili udruženja radi činjenja kaznenog djela krijumčarenja migranata“ iz članka 189.a KZ BiH, a u vezi s kaznenim djelom „Krijumčarenje osoba“ iz članka 189. KZ BiH, koji su bili dio međunarodne organizirane kriminalne skupine, a koji su u posljednjih šest mjeseci pokušali prokrijumčariti ili prokrijumčarili više od 600 osoba, među kojima više od 100 maloljetnika, preko područja BiH. Bosna i Hercegovina. Prema preliminarnim podacima, ova međunarodna organizirana kriminalna skupina u proteklih šest mjeseci ostvarila je financijsku dobit veću od šest milijuna konvertibilnih maraka.

“Aktivnosti koje provodi ustrojstvena jedinica Granične policije BiH za suzbijanje prekograničnog organiziranog kriminala provode zajedno s Upravom kriminalističke policije MUP-a RH i EUROPOL-om, pod nadzorom Tužiteljstva BiH. Današnju podršku u realizaciji, u kojoj sudjeluje više od 150 policijskih službenika, dali su policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona, dok su tijekom očevida kontinuiranu podršku Graničnoj policiji BiH davali Obavještajno i Sigurnosna agencija BiH i Služba za poslove sa strancima u priopćenju.

Granična policija BiH priopćila je da nastavlja s poduzimanjem mjera na sprječavanju počinjenja kaznenih djela krijumčarenja ljudi, posebice protiv organiziranih kriminalnih skupina. Osim navedenih aktivnosti, policijski službenici Granične policije BiH su tijekom prošle i prva tri mjeseca ove godine nadležnim tužiteljstvima podnijeli 83 službena izvješća protiv 177 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo. da su počinili 110 kaznenih djela krijumčarenja ljudi. 

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page