Središnja Bosna

Apel za pomoć u liječenju Slavice Matković iz Brajkovića

today21.04.2024

Background
share close

Poštovani,

Obraćamo Vam se sa zamolbom za pomoć u liječenju od karcinoma za našu župljanku Slavicu Matković, rođenu 1964. godine nastanjenu u Brajkovićima, općina Travnik.

Naime, naša Slavica je, zbog životne ugroženosti, podrvgnuta žurnom operacijskom zahvatu u Zagrebu dana 28.12.2023. godine u Kliničkom bolničkom centru ,Sestre milosrdnice” te je konstatirana dijagnoza Zloćudna novotvorina tijela maternice. Od tada se nalazi u Zagrebu na liječenju i tretman je nastavljen primanjem kemoterapija.

Za prvi ciklus predviđeno je 6 kemoterapija i određeni specijalistički pregledi ali na žalost zbog žurbe i životne ugroženosti, nije se imalo vremena tražiti suglasnost zdravstva Županije i Federacije te je obitelj bila prinuđena da samostalno plaća sve: preglede, operaciju, kemoterapije, sve lijekove i vitamine koji su neophodni za onkološke pacijente a i sam život u Zagrebu je veoma skup pa sve to iziskuje velike troškove.

Suprug, Pero Matković, učesnik Domovinskog rata, inače umirovljeni dočasnik HVO i OS BIH sa sinovima i kćerkom je odlučio stati uz svoju suprugu te se i sada bore da joj priušte najbolje što mogu.

Međutim, mislimo da nitko ne treba ostati sam u ovakvim životnim izazovima te da svi trebamo pomoći i biti uz ovu obitelj. Predviđeni troškovi do kraja prvog ciklusa kemoterapija predviđeni su na preko 15.000 € a vrlo dobro znamo da će se liječenje morati i dalje nastaviti ali se ne zna gdje u Zagrebu ili možda u BiH te bi se time olakšalo što se tiče plaćanja i samog smještaja.

Molimo sve koji žele pomoći da svoje uplate izvrše u UniCredit banci

(88000 Mostar)

na ime: Pero Matković Brajkovići bb

72270 Travnik

(za liječenje Slavice Matković)

-Devizni račun

BA39 3382 5028 0110 3285

IBAN (Banken Code): UNCRBA22

Račun u KM (Konvertibilnim markama)

Za uplate unutar BiH:

338 250 251 080 6923

HVALA!

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page