Tehnologija

APPLE je sinoć predstavio iOS 18 i otkrio što novi update donosi.

today11.06.2024

Background
share close

Korisnici će moći po vlastitoj želji rasporediti aplikacije i widgete na bilo koji način na glavnom zaslonu, zatim prilagoditi gumbe na dnu zaključanog zaslona i brzo pristupiti većem broju opcija u Kontrolnom centru. iOS 18 donosi i dosad najveći update za Fotografije, koji će pojednostaviti prikaz datoteka u toj mapi.

Apple Intelligence

Također, novosti stižu i na Mail, koji će odsad automatski razvrstavati e-mailove u kategorije, a u iMessage dolaze potpuno novi tekstualni efekti. Korisnici iPhonea će kroz aplikaciju Poruke sada moći komunicirati putem satelita kada mobilna ili Wi-Fi veza nisu dostupne.

Tu je i nova aplikacija Passwords, koja korisnicima olakšava pristup lozinkama i kontrolnim kodovima. Aplikacija uključuje i upozorenja za korisnike povezana s uobičajenim slabostima, kao što su “slabe” lozinke.

iOS 18 uvodi i Apple Intelligence, sustav koji kombinira generativni AI model s osobnim iskustvom korisnika kako bi omogućio relevantnije i korisnije korištenje.

“Ovo označava početak iznimno uzbudljive nove ere korištenja osobne inteligencije uz Apple Intelligence koji će transformirati iskustvo korištenja iPhonea… Jedva čekamo da korisnici to iskuse”, rekao je Craig Federighi iz Applea. Uz Apple Intelligence (AI), i Siri postaje prirodnija, kontekstualno relevantnija i osobnija.

Također, korisnici će zahvaljujući AI-ju moći prepisivati, lektorirati i sažimati tekst u bilo kojoj tekstualnoj aplikaciji, a dodan je i alat Clean Up, koji će uklanjati suvišne objekte iz pozadine fotografija. Isto tako, pristup ChatGPT-ju integriran je u Siri i alate za pisanje.

Korisnike najviše zanima – zaslon

Najviše pozornosti na društvenim mrežama privukla je novost vezana uz glavni zaslon.

Korisnici iPhonea sad imaju nove načine za prilagodbu početnog zaslona, ​​zaključanog zaslona i kontrolnog centra. Mogu rasporediti aplikacije i widgete na bilo koje mjesto na početnom zaslonu. Također, ikone aplikacija i widgete mogu potamniti te ih povećati.

Prvi put korisnici sada mogu mijenjati i kontrolne gumbe na dnu zaključanog zaslona, ali ih i potpuno ukloniti. To znači da na dnu zaključanog zaslona više ne morate imati isključivo kameru i bljeskalicu.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page