Sport

BiH savladala SAD u drugom kolu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci

today6.11.2022

Background
share close

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ostvarila je pobjedu u drugom kolu Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci koje se održava u Sarajevu. Naša selekcija savladala je reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 u setovima te tako ostvarila drugu pobjedu zaredom.

Izabranici Ifeta Mahmutovića, nošeni domaćom publikom, uspjeli su slaviti u igri sa četiri seta te tako zadržati maksimalan učinak.

Jedan od standardnih karika u ekipi naše zemlje je Ermin Jusufović, koji je istakao kako je obzirom na okolnosti zadovoljan večerašnjim rezultatom.

– Malo smo sami sebi zakomplikovali život, ali obzirom na sami značaj utakmice i na ovoliki broj publike osjetio se mali pad u igri, izgubili smo jedan set, ali bolje je večeras nego u kasnijoj fazi takmičenja. Amerika se pokazala kao jako dobar protivnik, mi smo odigrali onoliko koliko smo mogli. Mislim da bismo trebali svi biti zadovoljni obzirom na to da je ovo najveći suparnik u grupi – kazao je Jusufović.

Iako su pred ovo prvenstvo amerikanci najavljivali da mogu do prvog mjesta u grupi, na kraju je naša ekipa ipak slavila, te sutra rasterećno igra protiv selekcije Japana.

– Oni jesu istakli da mogu do prvog mjesta, ali želje su jedno, a mogućnosti drugo. Čak je i Iran oprezan ovdje u Sarajevu, a znamo šta Iran znači u svijetu para odbojke. Japan nećemo potcjeniti, ali mislim da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje – zaključio je Jusufović.

U rezultatima drugih utakmica Srbija je slavila nad Japanom sa 3:0, Irak je bio bolji od Hrvatske sa 3:1, dok je Kanada savladala Poljsku sa 3:0.

U jednom od najzanimljivijih mečeva Holandija je pobjedila Ruandu sa 3:2, a istim rezultatom Brazil je slavio nad Njemačkom. Egipat je bio bolji od Ukrajine sa 3:1, dok je reprezentacija Irana savladala Kazahstan.

Svoj nastup imala je i ženska selekcija naše reprezentacije koja je poražena od Ruande sa 3:0.

Izabranice Muamera Čerimića hrabro su se borile, ali su iskusnije igračice Ruande slavile bez većih problema.

Ekipa Brazila slavila je nad Njemačkom sa 3:0, Kanada je bila bolja od Slovenije sa 3:1, Ukrajina od Mađarske sa 3:0, a istim rezultatom slavila je Italija protiv Finske.

Za razliku od muških kolega ženska selekcija Irana doživjela je poraz od Slovenije sa 1:3, a Njemačka je u drugom meču danas poražena od Finske, također, sa 1:3.

Prvenstvo se nastavlja mečevima grupne faze, a bh. muška selekcija igrat će protiv Japana u 09.15 sati, dok će ženska ekipa igrati prvu utakmicu protiv Mađarske, također, u 09.15 sati, a drugu protiv Poljske u 19 sati, saopćeno je iz Saveza sjedeće odbojke BiH.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page