Stanje na putevima BiH

BIHAMK: Granični prijelaz Bosanski Novi-Dvor zatvoren je do daljnjeg

today14.05.2024

Background
share close

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih lokalnih padavina upozoravamo na mjestimično vlažan kolovoz. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25. studeni i Grab na autocesti A-1, zatvoren je smjer Lepenica-Tarčin , a do završetka radova vozila će prometovati dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste. .

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je zbog radova obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom svakim danom osim nedjelje od 07 do 17 sati.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dva lokaliteta), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići -Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Danas će od 16 do 24 sata saobraćati vangabaritni prijevoz na relaciji Svilaj-Odžak-Karuše-Zenica (autoput)-Tarčin-Ivan sedlo. Molimo vozače koji u navedenom razdoblju namjeravaju prometovati na navedenoj relaciji da poštuju upute policije i ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na graničnim prijelazima promet osobnih vozila teče uz zadržavanja do 30 minuta.

Do daljnjeg je granični prijelaz Bosanski Novi-Dvor zatvoren za promet svih kategorija vozila .

Na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je promet za vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page