Stanje na putevima BiH

BIHAMK: Jutros se na većini puteva u našoj zemlji saobraća po suhom ili mjestimično vlažnim cestama

today11.04.2024

Background
share close

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini puteva u našoj zemlji saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Slabija magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali ne utječe bitnije na odvijanje saobraćaja.

U tijeku su radovi na sanaciji klizišta na dionici glavne ceste M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je promet reguliran propuštanjem vozila na semaforima. Također na ovoj dionici u tijeku su radovi na polaganju cjevovoda, zbog čega je promet na gradilištu radova usporen.

Zbog oštećenja mosta na glavnoj cesti Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupnog dopuštenog masovnog prometa u jednoj traci, dok je za vozila iznad 12 tona promet obustavljen.

U tijeku su radovi na izgradnji kružnog toka u blizini Kraševa na glavnoj cesti Jelah-Doboj. Svaki dan osim nedjelje od 07:00 do 17:00 vozila voze polako, u jednoj traci.

Na glavnim cestama Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Do 12.04. u razdoblju od 07 do 15 sati izvode se radovi na glavnoj cesti Čatrnja-Bosanska Gradiška, zbog čega je promet usporen u jednoj prometnoj traci.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je promet vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povodom Ramazanskog bajrama prijevoz eksplozivnih tvari na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine zabranjen je do ponoći.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page