Stanje na putevima BiH

BIHAMK: Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom ili suhim cestama, bez dužih zastoja

today22.04.2024

Background
share close

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom ili suhom kolovozu, bez dužih zastoja. U jutarnjim satima na kotlinskim dionicama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. Početak je novog radnog tjedna pa očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebice u većim gradskim sredinama. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, a ostale sudionike u prometu molimo za poštivanje prometnih propisa.

Na magistralnim cestama Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine od 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U tijeku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (dužine cca 100m), zbog čega se promet odvija uz semaforsku signalizaciju – naizmjeničnim propuštanjem vozila. I na ovoj dionici u tijeku su radovi na postavljanju cjevovoda, zbog čega je promet na radilištu usporen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u g. Donja Jablanica ), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (u tranzitu, od Bistrika do Vraca). Na radilištima se promet odvija usporeno.

Na graničnim prijelazima promet osobnih vozila teče uz kraća zadržavanja.
Na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je promet za vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page