Stanje na putevima BiH

BIHAMK: Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhim cestama, uz dobru vidljivost

today1.05.2024

Background
share close

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhim cestama, uz dobru vidljivost. Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, tako da apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Pojačan je promet vozila prema jugu tako da su se na autocesti A-1 Tarčin-Bradina, na naplatnom mjestu Bradina, formirale duge kolone vozila.

Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Napominjemo, djeca do 5 godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici.

Na glavnoj cesti Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski most) zbog tekućih radova promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznice.

Zbog blagdana je smanjen obujam radova, a na mjestima s trenutnim radovima postavljena je privremena prometna signalizacija, čije je poštivanje obvezno.

Dionice sa aktuelnim radovima su: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Zbog oštećenja mosta na glavnoj cesti Rogatica-Ustiprača obustavljen je promet vozila preko 30 tona, dok se ostala vozila prometuju naizmjenično, u jednoj traci, uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Povećan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima osobna vozila za sada ne čekaju više od 30 minuta.

Zabranjen je promet vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila iznad 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, danas i sutra (00-24) zabranjen je prijevoz eksplozivnih materijala u Bosni i Hercegovini.

SARAJEVU

Zbog mirnog okupljanja i javnog okupljanja danas su na ulicama najavljene kratkotrajne obustave prometa: Zmaja od Bosne (od zgrade institucija BiH do spoja s Ulicom Hiseta), Hiseta (od spoja s Zmajskom ulicom od Bosne do spoja s ulicom Hamze Hume), Hamze Hume (preko mosta Skenderija), Skenderija (do sjedišta zgrade Delegacije EU).

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page