Stanje na putevima BiH

BIHAMK: Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini danas se saobraća bez ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila

today21.04.2024

Background
share close

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini danas se saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. Apeliramo na sve sudionike u prometu na maksimalan oprez i poštivanje prometnih propisa. Vozači, prilagodite vožnju trenutnim uvjetima i stanju na cestama. Svakako držite razmak između vozila i izbjegavajte rizična pretjecanja.

Na magistralnim cestama Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine od 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U tijeku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (dužine cca 100m), zbog čega se promet odvija uz semaforsku signalizaciju – naizmjeničnim propuštanjem vozila. I na ovoj dionici u tijeku su radovi na postavljanju cjevovoda, zbog čega je promet na radilištu usporen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u g. Donja Jablanica ), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (u tranzitu, od Bistrika do Vraca). Na radilištima se promet odvija usporeno.

Zbog održavanja biciklijade danas će od 11.45 do 15 sati biti obustavljen saobraćaj po fazama na relaciji Rudanka-Doboj-Auto-put “9. januar“ – Klašnice – Banja Luka.

Na graničnim prijelazima promet osobnih vozila teče uz kraća zadržavanja.
Na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je promet za vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page