Stanje na putevima BiH

BIHAMK: Upozoravamo na moguće odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih pretjecanja.

today20.04.2024

Background
share close

Na cestama u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhim cestama, ali i dalje upozoravamo na moguće odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih pretjecanja.

Na magistralnim cestama Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Tarčin-Konjic (na dva lokaliteta), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Dobro. Polje- Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na radilištima je postavljena privremena prometna signalizacija koje je potrebno poštivati.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine od 30 km/h.

Zbog održavanja biciklijade danas (20.04.) od 10.45 do 16.30 sati bit će obustavljen saobraćaj po fazama na relaciji Dobrun-Višegrad-Rogatica-Podromanija-Sumbulovac-Ljubogošta-Pale.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za osobna vozila.

Na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je promet za vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase . Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page