Stanje na putevima BiH

BIHAMK: Vozi se po pretežno suhoj cesti, a upozoravamo na djelomično smanjenu vidljivost zbog magle

today12.05.2024

Background
share close

Vozi se po pretežno suhoj cesti, a upozoravamo na djelomično smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih pretjecanja.

Zbog održavanja Cazinske biciklijade na magistralnom putu M-4.2 Ostrožac-Cazin i obratno, danas od 11 sati vozila će voziti usporeno u smjeru kretanja učesnika biciklijade.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine od 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u mjestu Donja Jablanica), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružni tok na ulazu u Bosansku Gradišku. Na radilištima se promet odvija usporeno.

Duga zadržavanja su na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša, te na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima promet osobnih vozila teče uz zadržavanja do 30 minuta.

Danas (12. svibnja) od 6 do 18 sati za promet svih kategorija vozila zatvoren je granični prijelaz Gradina-Jasenovac.

Na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je promet za vozila iznad 5 tona najveće dopuštene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page