Bosna i Hercegovina

Predsjednik Čović na sastanku s dužnosnicima HDZ-a BiH iz Središnje Bosne

today24.01.2023

Background
share close

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Čović na sastanku s dužnosnicima HDZ-a BiH iz Središnje Bosne
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je u Vitezu održao radni sastanak sa dužnosnicima Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.
Dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji i formiranju vlasti na svim razinama u BiH nakon održanih parlamentarnih izbora. Istaknuta je uvjerljiva izborna pobjeda HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH, kao i činjenica da se bez legitimno izabranih hrvatskih predstavnika vlast u ovoj županiji neće moći formirati.
Na sastanku je razgovarano i o dinamici vođenja pregovora oko uspostave nove izvršne vlasti, ali i nužnosti postavljanja okvira i sporazuma kako bi se ispoštovale nužne norme i potrebe određenih razina vlasti. Naglašeno je kako se sva dana obećanja na svim razinama i sredinama, moraju implementirati u potpunosti.
Ovaj izborni rezultat činjenica je pokazanog zajedništva svih stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH, kazao je Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB, ističući, kako je ovaj rezultat i zaštitni mehanizam za ovu županiju.
Predsjednik Čović je u svom obraćanju govorio o trenutnoj političkoj situaciji, kao i nužnim koracima pri žurnom formiranju svih razina vlasti u BiH, istaknuo je primjer imenovanja novog Vijeća ministara BiH, koje bi se trebalo sutra potvrditi.
Također, iskazao je zahvalnost svima koji su doprinijeli rezultatu, kako unutar HDZ-a BiH tako i onima koji su nastupili uz Hrvatski narodni sabor BiH. Osvrnuo se i na stanje na višim razinama vlasti te pozvao sve nositelje vlasti s područja ŽSB, kao i članove Županijskog odbora na zajedništvo.
Nakon formiranja svih razina izvršne i zakonodavne vlasti, svi moramo imati jedan jasan cilj i sve aktivnosti usmjeriti prema svim integracijskim aktivnostima, sukladno sporazumu, odnosno smjernicama, načelima i ciljevima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine, kazao je predsjednik Čović.
HDZ BiH

Written by: redakcija


Previous post

Bosna i Hercegovina

MIJATOVIĆ: Katastrofalna je odluka da Lagumdžija bude kandidat za veleposlanika pri UN-u

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se nakon što je Zlatko Lagumdžija predložen za veleposlanika BiH pri UN od strane bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića. – Lagumdžija nije prijedlog SDP-a. Katastrofalna je odluka da Zlatko Lagumdžija bude kandidat za veleposlanika BiH pri UN-u, i za SDP BiH i za državu BiH – rekao je Mijatović te ističe kako taj prijedlog nije usuglašen sa SDP-om. Istakao je kako će […]

today24.01.2023


0%
You cannot copy content of this page