Bosna i Hercegovina

Čak 52 kilograma kokaina zalutalo u Sarajevo?

today25.01.2023

Background
share close

Pripadnici Uprave za neizravno oporezivanje BiH, s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prije dva dana u Sarajevu su pronašli i oduzeli 52 kilograma kokaina.

Radi se o operativnoj akciji “Kruna”, a kokain je pronađen u kutijama s bananama koje su se nalazile u jednom skladištu u Sarajevu.

Akcijom je rukovodilo Tužiteljstvo BiH, a zapljena je obavljena prema usmenoj naredbi Suda BiH.

Ovo je rekordna zapljena kokaina u Sarajevu. Prošle godine zaplijenjena su 73 kilograma kokaina u Doboju.

No, ova droga nije bila namijenjena tržištu BiH, kao ni, kako doznaje Avaz, u subotu zaplijenjena 52 kilograma, na kojima je oznaka “D&G Prince”.

Prema informacijama “Avaza”, radnici tvrtke koja je uvezla banane prijavili su UNOBiH da su u kutijama s bananama pronašli pakete sa sadržajem koji asocira na drogu.

Vlasnik tvrtke odmah je pozvao SIPA-u i sve prijavio, tako da je uloga OSA-e u ovoj priči više nego skromna.

Droga je stigla iz Južne Amerike, zatim je preko Riječke luke ušla u Hrvatsku, a potom kamionom u BiH i Sarajevo.

Kako nitko nije uhićen, vjeruje se da je ova pošiljka zalutala u našu državu. Za sada sve vodi ka tome da droga nije namijenjena za tržište BiH.

Iz priopćenja SIPA-e vidljivo je da su postupali prema prijavi.

-Na osnovu prijave, a u suradnji s Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u sklopu operativne akcije “Kruna”, na području Sarajevske županije pripadnici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 52 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain – naveli su iz SIPA-e./HMS/

Written by: redakcija


Previous post

Svijet

Njemačka konačno odlučila, odobrit će tenkove za Ukrajinu

Njemačka će Poljskoj odobriti slanje tenkova Leopard 2 Ukrajini, javlja Bloomberg pozivajući se na dobro upućene izvore. Očekuje se da će njemački lideri Poljskoj sutra dati odobrenje za slanje tenkova Leopard 2 Ukrajini. Radi se, podsjetimo, o modernim tenkovima njemačke proizvodnje, za čiji je reizvoz potrebno odobrenje Njemačke. Njemačka vlada je, podsjetimo, danas potvrdila da je primila zahtjev Poljske za slanje tenkova Leopard 2 njemačke proizvodnje u Ukrajinu. Njemačka još […]

today25.01.2023


0%
You cannot copy content of this page