Bosna i Hercegovina

BRADARA: Nema načina da se implementiraju izborni rezultati

today27.09.2022

Background
share close

Lidija Bradara, izaslanica u Domu naroda Parlamenta BiH (HDZ Bih – HNS), kazala je za N1 kako vjeruje u pobjedu Borjane Krišto, kandidatkinje Hrvatskoga narodnog sabora za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH. Ukoliko, pak, pobjedi Željko Komšić – Bradara najavljuje “odgovor HNS-a”.

Referirajući se na to da još nema odluke o nametanju izmejna Izbornog zakona BiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta, Bradara je kazala da je teško prognozirati što će Schmidt uraditi.

“Moguće je da to on napravi. To je na njemu. Mislim da bi za implementaciju izbornih rezultata i relaksiranje odnosa bilo dobro da nametne legitimno predstavljanje. Govorim to iz kuta gledanja na ustavni poredak i kuta onoga što BiH jest. Mislim da ćemo kako tako doći do izmjena Izbornog zakona”, kazala je Bradara.

I Plenković je tražio od Schmidta nametanje izmjena Izbornog zakona. Upitana vrši li hrvatski premiejr tako utjecaj na visokog predstavnika, Bradara je kazala da ne može komentirati vrši li netko utjecaj.

– Ne mislim da jedna izmjena Izbornog zakona može biti problem. Ne vidim ni problem da implementira presudu Ustavnog suda BiH u slučaju Ljubić koja se zasad jedina može sprovesti, kazala je Bradara.

Upitana hoće li nakon izbora biti nametnutih odluka, Bradara je kazala da misli da nema uvjeta za implementaciju izbornih rezultata.

Kada je novinarka Bradaru upitala znači li to da će HDZ bIh ići u bojkot, dužnosnica spomenute stranke kazala je da kao legalisti ne vide kako se mogu implementirati izborni rezultati.

“Zašto bi mi blokirali ako nema načina da se implementiraju rezultati? Trenutačno mi sudjelujemo u izborima, pripremili smo stranku za izbore i sudjelujemo u kampanji. To je tako do izbora”, kazala je Bradara./HMS/

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page