Regija

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke Ilić umro nasilnom smrću

today19.04.2024

Background
share close

Brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice Danke Ilić D. D. (40) umro je nasilnom smrću 7. travnja u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu.

U vještačenju su na tijelu DD utvrđene brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Vještačenje je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.
Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu šestog travnja određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog djela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić.

Iste noći, tri sata iza ponoći, policija je objavila da je DD preminuo “prirodnom smrću”. U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom “pozlilo” u ranim jutarnjim časovima i da je “usprkos pravovremenoj reakciji policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru, koji su nakon pokušaja reanimacije, DD je preminuo u 03:10 sati”.

Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da D. D. nije umro prirodnom smrću, već od posljedica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka,

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page