AD

Kultura

„CESI – Umjetna inteligencija za mlade – Vrijeme budućnosti”

today27.12.2023

Background
share close
„CESI – Umjetna inteligencija za mlade – Vrijeme budućnosti”

U sklopu misije osnaživanja mladih generacija za suočavanje s izazovima digitalnog doba, projekt “CESI – Umjetna inteligencija za mlade – Vrijeme budućnosti” uspješno je proveden na području općina Vitez i Busovača. Projekt je financijski podržalo Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta putem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću u 2022. godini.
Projekt je imao za cilj educirati mlade ljude u području umjetne inteligencije (UI) te ih pripremiti za sveprisutnu uporabu ove tehnologije u modernom društvu. Kroz inovativan program radionica, predavanja i praktičnih vježbi, mladi su imali priliku istražiti različite aspekte UI, razumjeti njezine primjene te razmotriti potencijalne utjecaje na društvo.
Ključni Aspekti Projekta:
Edukacija Mladih: Projekt je pružio temeljna znanja o umjetnoj inteligenciji kroz dinamičan niz radionica, predavanja i praktičnih vježbi.
Kreativnost i Timski Rad: Mladi su bili potaknuti na generiranje novih ideja kroz izazovne projekte koji su uključivali primjenu UI tehnologije, potičući kreativnost i timski rad.
Osnaživanje za Sudjelovanje u UI Tehnologiji: Mladi su stekli vještine i samopouzdanje potrebno za aktivno sudjelovanje u razvoju i primjeni UI tehnologije.
Etički Aspekti UI: Projekt je naglasio važnost etičkih i društvenih pitanja koja proizlaze iz primjene UI tehnologije, potičući mlade na odgovornu uporabu.
Projekt “CESI – Umjetna inteligencija za mlade – Vrijeme budućnosti” predstavlja značajan korak prema pripremi mladih za sudjelovanje u digitalnom dobu, naglašavajući važnost kontinuirane edukacije, kreativnosti i odgovornog pristupa tehnologiji.
Za dodatne informacije ili intervju, molimo kontaktirajte na email udrugacesi@proton.me.
Hvala svim sudionicima, mentorima i partnerima koji su doprinijeli uspješnoj provedbi projekta “CESI – Umjetna inteligencija za mlade – Vrijeme budućnosti”.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page