Hrvatska

Čović: Da nije bilo HDZ-a i Andreja Plenkovića, teško da bismo bili ponosni na izborne rezultate

today4.11.2022

Background
share close

U hotelu Sheraton danas 4. studenog, susreli su se predstavnici HDZ BiH i hrvatskog HDZ-a na sastanku resorne koordinacije HDZ HR i HDZ BiH. Nakon ovog skupa izjave su dali ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
“Prije svega da se zahvalim predsjedniku HDZ-a gospodinu Plenkoviću te naravno gospodinu Grliću Radmanu na koordinaciji koju radimo zadnjih šest godina intenzivno, s rezultatima koji mogu biti svima ponos” započeo je Dragan Čović. “Više od 40 nas je ovdje da vidimo kako možemo unaprijediti sve ono što još treba unaprijediti” rekao je o cilju sastanka.
Još jedom je zahvalio svima na dolasku te naglasio “da nije bilo Hrvatske demokratske zajednice i gospodina Andreja Plenkovića teško da bismo mi danas bili ponosni na rezultate koje smo ostvarili na općim izborima i zbog toga sam ponosan na tih šest godina djelovanja ove vlade”. Prema njemu, sljedeće će generacije stvoriti još bolje pretpostavke za suradnju hrvatske i bosanskohercegovačke stranke.
“Nama je drago ovdje organizirati ponovno koordinacijski sastanak sa sestrinskom strankom” rekao je Gordan Grlić Radman. “Ova koordinacija želi dati resornu potporu svim onim tijelima i svim onim ministarstvima koja se brinu za očuvanje i položaj Hrvatskog naroda, ali i kako bismo Bosnu i Hercegovinu više približili Hrvatskoj i kako bi ona, naravno, ostvarila kandidacijsko članstvo u Europskoj uniji” naveo je ministar.
Kaže da se surađuje na više različitih polja te da se ta suradnja uvijek nanovo unaprjeđuje, kao i da se konstantno postavljaju novi ciljevi. Kao primjere navodi prometnu infrastrukturu, prekograničnu suradnju, suradnju u programima održive poljoprivrede, korištenje EU fondova te vanjsku politiku. Ističe da je zadovoljan rezultatima izbora u BiH te da mu je iznimno drago što se sastanak održava dva dana nakon proglašenja službenih rezultata. Tvrdi da su dobili uvjeravanja kako će se Hrvati u BiH “snažno zalagati za implementaciju izbornih rezultata”, a i da bi uskoro trebalo doći do odabira novog vijeća ministara.
“Bitna je Hrvatska snažna podrška kandidacijskom statusu za europsko članstvo BiH” smatra Grlić Radman, a dodao je i kako podržavaju najnoviji potez visokog poslanika Christiana Schmidta.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page