AD

Bosna i Hercegovina

Čović: Mi danas trebamo obaviti svoju dužnost i uvjerljivo pobijediti

today2.10.2022

Background
share close

Dragan Čović, predsjednik HDZ- BiH i HNS-a BiH danas je u devet sati, u pratnji supruge Bernardice, glasao u Mostaru.

Tom prigodom pozvao je sve one koji, kako kaže, žele dobro BiH da masovno izađu na izbore diljem BiH, naše domovine.

–  Ja sam svoju dužnost obavio, nadam se da je to dobar primjer da svi drugi danas izađu na izbore i u Mostaru i diljem BiH – rekao je Čović.

U izjavi za novinare nakon glasanja Čović je kazao kako mu je drago što su konačno došli izbori te je pozvao sve građane koji, kako je naveo, žele dobro Bosni i Hercegovini da masovno izađu na birališta.

Upitan o očekivanjima od ovih izbora Čović je kazao “šta bi očekivao predsjednik HDZ BiH i HNS-a nego uvjerljivu pobjedu HDZ-a i koalicije stranaka zajedno s nama i pobjedu gospođe Krišto”.

Na upit novinara u kojem trenutku očekuje reagiranje visokog predstavnika Christiana Schmitda, Čović je istaknuo kako uopće ne analizira Schmidta, njegove riječi i postupke.

– Mi danas trebamo obaviti svoju dužnost i uvjerljivo pobijediti, a što će Schmidt i ostali raditi to nije predmet moga razmišljanja – istaknuo je čelnik HNS-a.

Naveo je kako su davno trebali promijeniti izborni zakon da “možemo birati legitimne predstavnike u Predsjedništvu BiH, u domovima naroda tamo gdje se štite kolektivna prava hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda sukladno Ustavu BiH”.

– Morali smo doći do situacije da provedemo presudu suda u Strassbourgu o legitimnom predstavljanju. Nažalost, to se nije dogodilo, drugi su to blokirali – naveo je Čović.

– Idemo u ove izbore, svi su mislili da ćemo ih blokirati, ali ne, mi idemo na izbore i zato pozivamo sve one koji razmišljaju na sličan način da treba napraviti promjene u BiH, da izađu danas masovno na izbore i naprave te promjene bez obzira na to što se nije promijenio izborni zakon – zaključio je Čović.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page