AD

Bosna i Hercegovina

Dan žalosti sutra u Mostaru

today26.09.2022

Background
share close

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić proglasio je Dan žalosti u utorak 27.9.2022. godine na području Grada Mostara zbog tragične smrti sugrađana u prometnoj nesreći, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Kako stoji u Kordićevoj odluci koja je dostavljena medijima, Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća i javnim ustanovama i poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar.

Također, na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti. Isto tako, obvezuju se elektronski mediji s područja Grada Mostara da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

-Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u „Službenom glasniku Grada Mostara“, zaključeno je u Kordićevoj odluci.

Podsjećamo, tri člana obitelji Krstić smrtno su stradali u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u subotu dogodila kod mjesta Buna kraj Mostara. Trogodišnja kćerka zadobila je po život opasne ozljede i smještena je u SKB Mostar.

Prema dosad objavljenim i neslužbenim informacijama, prometnu nesreću izazvalo je utrkivanje dvojice pijanih vozača koji su upravljali BMW-om i Mercedesom.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac, također je poginuo u nesreći.

Sumnja se kako je samu nesreću izazvao upravo Primorac, koji je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila obitelj Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera./HMS/

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page