Bosna i Hercegovina

Đapo: Program turističkih vaučera Vlade FBiH nastaviti i u većim finansijskim iznosima

today5.11.2022

Background
share close

Prema dostupnim podacima dodjela turističkih vaučera Vlade Federacije BiH značajno je doprinijela povećanju putovanja domaćih turista, kao i povećanju potrošnje u turističko-ugostiteljskom sektoru na području Federacije BiH.

Potvrdila je to za Fenu federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo navodeći da se kao veoma dobar pokazao program dodjele turističkih vaučera, putem kojih se građanima Federacije BiH sufinansira turističko putovanje unutar BiH, a samim tim se pomaže cjelokupan turistički sektor.

– U tom smislu, smatramo da je ovaj program turističkih vaučera potrebno nastaviti i to čak u većim finansijskim iznosima. Međutim, još nije započela izrada budžeta Federacije BiH za 2023. godinu, pa vjerujemo da će o svemu navedenom odlučivati nova Vlada FBiH i novi federalni ministar okoliša i turizma – dodala je Đapo.

Na sve tri platforme eKupon“, „Citydeal flyfly travel“ i „OdmoriuBiH” građanima je bilo dostupno 10.000 vaučera, koji su u rekordnom roku preuzeti i u velikoj mjeri iskorišteni. Iz federalnog budžeta za ovu direktnu pomoć građanima, ali i turističkom sektoru, izdvojena su dva miliona KM.

Zahvaljujući tome predstavnici navedenih platformi bili su u mogućnosti otvoriti za građane sve raspoložive turističke ponude za odmor u Federaciji BiH.

– Ugodan boravak na prelijepim turističkim destinacijama zaista su imali svi korisnici turističkih vaučera. Proveli su nezaboravne trenutke na destinaciji koju su odabrali. Najposjećenije destinacije su bile Sarajevo i okolina, Bihać, Jajce, Ljubuški, Mostar, Tuzla, Neum … – rekao je Nedim Lipa u ime platforme “OdmoriuBiH”.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page