Vijesti

Delić: “Unapređenje usluga prema korisnicima je primarni cilj digitalne transformacije”

today20.04.2024

Background
share close

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, prvi je ministar u Federalnoj vladi koji je podnio zahtjev za digitalni potpis, a od jučer, 19. aprila, vlasnik je digitalnog potpisa.

Ovo je, navodi se u saopćenju, važan korak ka daljnjoj digitalnoj transformaciji u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, te ima značajnu ulogu u modernizaciji i unaprjeđenju rada Ministarstva, kroz omogućavanje efikasnijih i transparentnijih procesa.

“Digitalni potpis eliminira potrebu za fizičkim potpisivanjem papirnih dokumenata, te smanjuje rizik od grešaka i zloupotreba, a na koncu vodi nas korak bliže smanjenju birokratskih procedura i papirnih dokumenata čime nastojimo ići putem razvijanja digitalnih servisa za pružanje usluga u našem ministarstvu”, kazao je ministar Delić.

Osim toga, Ministarstvo je u saradnji s UNDP razvojnim programom u BiH već pokrenulo sveobuhvatnu digitalizaciju procesa, što će dodatno unaprijediti efikasnost i transparentnost rada.

Ova suradnja, ističe ministar, predstavlja važan korak ka stvaranju modernog, digitalno orijentiranog Ministarstva koje je sposobno odgovoriti na izazove suvremenog društva.

Ministar Delić naglašava da je digitalizacija ključna za daljnji razvoj Ministarstva, te da će kontinuirano nastaviti ulagati u tehnološka rješenja koja će poboljšati usluge i olakšati rad svim građanima i korisnicima usluga Ministarstva.

Unapređenje usluga prema korisnicima primarni je cilj digitalne transformacije, te se očekuje da će aktivnosti usmjerene na digitalizaciju procesa rezultirati bržim i efikasnijim pružanjem usluga, što će dodatno poboljšati iskustvo korisnika Ministarstva, navedeno je u saopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page