AD

Sport

Dinamo u Salzburgu ima meč loptu za proljeće u Europi, Čačić sprema novo iznenađenje

today5.10.2022

Background
share close

Kao najopasnije u Dinamu istaknuo je dvojicu svojih suigrača iz hrvatske reprezentacije:  – Najveći aduti Dinama su Oršić i Petković, najbolji igrači Dinama, iako je cijela momčad jako dobra. Dinamo ima puno kvalitetnih igrača, plavi su dobri i na drugim dijelovima terena. Naš je plan od početka krenuti jakim presingom, igrati svoju igru i nadati se novoj pobjedi.  Trener Salzburga Matthias Jaissle upozorio je igrače na opasnu Dinamovu tranziciju, njome su plavi srušil i Chelsea, a prošlih sezona i druge jake europske klubove. Čačić je sigurno i sad pripremio nekakvu zamku za suparnika i zato nekako očekujemo da će sad krenuti s malo drukčijom idejom igre iako je Salzburg doista dobar.  Uostalom, momčad Salzburga je, prema Transfermarktu, više nego dvostruko vrijednija od Dinamove momčadi, Salzburgov kadar procijenjen je na oko 204, a maksimirske momčadi na 96 milijuna eura. U momčadi domaćina najskuplji igrači su “klinci” koji su procijenjeni na 20 milijuna eura svaki, a među njima je i naš Luka Sučić (20 godina), ali i sjajni slovenski igrač Benjamin Šeško (19) te veznjak Nioolas Seiwald (21), dok je kod plavih najvredniji Ivanušec procijenjen na 12,5 milijuna eura.

Ne igra novac  No, te vrijednosti ne moraju biti presudne, uostalom vidjeli smo kako je Dinamo svladao višestruko skuplju momčad Chelseaja. Dinamo ima iskustva u takvim utakmicama, pa i više od prilično mlade momčadi Salzburga, znaju plavi kako igrati i bilo bi sjajno kad bi se s nekim plijenom, pogotovo ako bi to bila tri boda, vratili u Zagreb. Tada bi doista imali meč-loptu za prezimljavanje u Europi. No, isto vrijedi i za Salzburg.

Napomenimo da danas od 14.30 Salzburg i Dinamo igraju i u Ligi prvaka mladih, a situacija je ista kao i kod prvih momčadi: Milan ima četiri, Dinamo tri, Salzburg dva, a Chelsea jedan bod.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page