AD

Stanje na putevima BiH

Dionica autoputa Tarčin-Ivan zatvorena za promet do 28. listopada

today25.10.2022

Background
share close

Nakon završene sanacije magistralnog puta Tarčin-Bradina, prestaje da važi privremena izmjena režima prometa na dijelu od naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, tako da se sav promet preusmjerava na magistralni put M-17.

Novoizgrađena dionica autoputa Tarčin-Ivan biti će zatvorena za sav promet do 28. listopada kada će službeno biti otvorena.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednim trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati. Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktualne su do 16.00 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08.00 do 17.00 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, u noćnim satima (22.00 -07.00 sati) prometuje se naizmjenično, jednim trakom.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page