Vijesti

Dionica brze ceste Lašva-Nević Polje, još uvijek je u izgradnji, iako je trebala biti dovršena u veljači

today11.04.2024

Background
share close

Vrijednost projekta je više od 30 milijuna maraka. Sada, u sklopu Ugovora o prijateljstvu, planirana su 3 dodatna projekta vrijedna 1,5 milijuna, zbog potraživanja lokalne zajednice Novi Travnik. Tom prigodom ministrica prometa i veza FBiH Andrijana Katić i vršitelj dužnosti direktora autoceste Federacije Denis Lasić posjetili su Općinu Novi Travnik.

Sporazum o stvaranju pozitivne atmosfere u izgradnji dionice ceste Lašva-Nević polje, koji se odnosi na dionicu izlaza viteske ceste iz poslovne zone prema Neviću Polju, ima za cilj olakšati promet građanima. Tvrtka Autoceste Federacije kaže da je njihova praksa ostvariti dobru suradnju s lokalnim zajednicama kroz koje prolaze koridor ili brze ceste.

“Riječ je o nekih 3 projekta ukupne vrijednosti milion i po KM”, kaže direktor JP Autoceste FBiH, Denis Lasić.

“Riječ je o projektima potputnjaka na dionici brze ceste Lašva-Nević polje, Nević polje Vitez, rekonstrukcija puta u dijelu Mjesne zajednice Nević polje kao i izrada projektne dokumentacije za most koji će povezivati mostove Nova Bila i nević Polje, odnosno Novi Travnik i Travnik”, naglasio je Stjepan Dujo, načelnik općine Novi Travnik, Stjepan Dujo.

Posjeta je bila prilika i za razgovor o drugim magistralnim i lokalnim putevima, te posljednjem prijedlogu Vlade da Novi Travnik postane grad. Ipak, sastanak je trajao svega 20-ak minuta.

 

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page