AD

Kultura

Dodijeljene televizijske nagrade Emmy

today13.09.2022

Background
share close
HBO-ova serija ”Nasljeđe” dobila je Emmyja za najbolju dramsku seriju, a na 74. svečanoj dodjeli najpoznatije televizijske nagrade, serija ”Bijeli lotos” proglašena je najboljom mini-serijom, a ”Ted Lasso” najboljom komičnom serijom.

HBO-ova serija ”Nasljeđe” s Brianom Coxom u ulozi patrijarha obitelji koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit je za glavnu nagradu.

U konkurenciji za najbolju dramu bile su serije, među ostalima, i serije ”Igra lignje”, ”Nazovi Soula”, ”Euforija”.

Serija ”Bijeli lotos” čija se radnja vrti oko bogatih gostiju i radnika luksuznog odmarališta koji ih dvore, dobila je nagradu za najbolju mini-seriju.

Serija ”Ted Lasso” dobila je nagradu za najbolju komediju drugu godinu zaredom, a njezine glavne zvijezde Jason Sudeikis i Brett Goldstein drugi put su proglašeni najboljim glumcem u komediji i najboljim sporednim glumcem.

Južnokorejski glumac Lee Jung-jae novo je lice na popisu nagrađenih, a dobio je Emmyja za najboljeg dramskog glumca za ulogu u globalno popularnoj seriji ”Igra lignje”.

Time je postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio tu prestižnu nagradu, a da se radi o ulozi u seriji koja nije na engleskom, javlja Hina

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page