AD

Kultura

Dodijeljeni Emmyji! Serije ‘Nasljeđe’ i ‘The Bear’ potpuno dominirale ove godine

today16.01.2024

Background
share close

“Nasljeđe” je završilo prošle godine nakon četiri sezone. Ta serija, koja je Emmy odnijela i 2020. i 2022. uspjela je pobijediti “The Last of Us” i “Bijeli lotos”.

Dramska serija “Nasljeđe” proglašena je najboljom na dodjeli nagrada Emmy u ponedjeljak u Los Angelesu, uz trijumf njezinih glumaca, a za najbolju komičnu seriju nagradu je dobio “The Bear”. Nakon četiri mjeseca odgode zbog štrajkova u Hollywoodu, elita američke televizije okupila se u ponedjeljak u Los Angelesu na 75. dodjeli Emmyja.

Televizijski ekvivalent Oscara obično se održava u rujnu, no organizatori su umjesto toga dogovorili susret u siječnju, smatrajući – očito s pravom – da će štrajkovi glumaca i scenarista do tada završiti i da će najveće zvijezde ponovno moći prošetati crvenim tepihom.

HBO-ova produkcija “Nasljeđe”, mračna i oštra kronika unutarnjih razmirica bogate disfunkcionalne obitelji na čelu golemog medijskog carstva, imala je 27 nominacija, a završila je s ukupno 6 nagrada Emmy, koliko je dobio i “The Bear”.

Čak trojica glumaca iz “Nasljeđa” – Brian Cox, Kieran Culkin i Jeremy Strong – bili su nominirani za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji. Emmy za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Jennifer Coolidge za satiru “Bijeli lotos”.

Dok je “Nasljeđe” dominiralo u kategorijama drame, “The Bear” je osvojio 6 nagrada u kategoriji komedije, a u kategoriji kratke serije dominirao je Netflixov “Beef”.

“The Bear” je – osim što je odnio nagradu za najbolju humorističnu seriju – dobio i tri glumačke nagrade: Jeremy Allen White dobio je Emmyja za najboljeg glavnog glumca, a Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca.

Najbolja glumica u humorističnoj seriji je Quinta Brunson (“Abbott Elementary”). Sir Elton John dobio je svoj prvi Emmy Award, čime je postao “EGOT” – dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page