Sport

Đoković: Imam dobre naznake iz Australije, samo želim igrati tenis

today25.10.2022

Background
share close

Usprkos nemilim događajima koji su danima bili na naslovnicama svjetskih medija početkom ove godine, Novak Đoković nada se nastupu na Australian Openu početkom 2023. godine, otkrio je u razgovoru za Sportal.

– Australija… Imamo neke dobre naznake, ali sve je to neslužbeno. Komuniciramo preko mojih odvjetnika u Australiji, odnosno oni komuniciraju s organizacijama odgovornima za moj slučaj. Nadam se nekom odgovoru, kakav god on bio. Naravno, nadam se pozitivnom odgovoru u sljedećih nekoliko tjedana što bi mi omogućilo da se adekvatno pripremim za početak sezone, rekao je Đoković, koji trenutačno ima zabranu ulaska u Australiju, te objasnio:

– Želim tamo ići iako je situacija potpuno drugačija za eventualni odlazak u odnosu na ono što se dogodilo. Međutim, prešao sam preko svega toga i stvarno želim samo igrati tenis. To je ono najbolje što radim, a Australija je uvijek bila zemlja u kojoj sam igrao najbolji tenis, što se najbolje vidi po rezultatima. Ovoga sam puta još više motiviran i nadam se pozitivnom odgovoru, rekao je.

Priznao je i da su događaji iz siječnja itekako ostavili traga na njemu:

– Ono što se dogodilo početkom godine ostavilo je traga na moju psihu. Pogotovo prvih šest mjeseci 2022. godine. Pokušavao sam se nositi s tim na određeni način i mislio sam da sam preko toga potpuno prešao, ali nije to bio slučaj. Morao sam, ipak, adresirati to drugačije i kroz turnire i mečeve osloboditi se tog osjećaja, koji je ostao negativan, te da se vratim u formu kakvu sam htio. Tako je i bilo, samo je bilo potrebno malo više vremena.

Svjestan je da mnogi ne žele njegov dolazak u Melbourne:

– Postoje oni koji misle da ne bih trebao tamo ići iz određenih razloga. Ja to poštujem. Svatko ima drugačije mišljenje u odnosu na moju situaciju i okolnosti u kojima sam se našao. Ali na kraju krajeva ja nikoga nisam uvrijedio niti na bilo koji način pokazao nepoštovanje. Uvijek sam se samo trudio pokazati da je za svakoga bitno imati pravo i slobodu izbora. Za neke moje izbore znao sam da će biti posljedice, kao što je neodlazak u Ameriku. Ali s Australijom je bilo drugačije. Došao sam jer sam tada imao dozvolu, ali se dogodilo što se dogodilo. Epilog znamo. Ovoga puta opet čekam dozvolu. Dobra je stvar što su sada otvorili granice za necijepljene u Australiju. Imam tu zabranu ulaska u zemlju, ali nadam se da će se to ukloniti. Nije u mojim rukama, ali nadam se da će ljudi u Vladi Australije dati pozitivan odgovor, nada se Đoković.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page