AD

Vijesti

Eksplozije u Kijevu, ima mrtvih i ranjenih; Putin sazvao sastanak ruskog Vijeća sigurnosti

today10.10.2022

Background
share close

U Kijevu su se jutros čule četiri eksplozije. Potvrdio je to i gradonačelnik Vitalij Kličko. Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je ukrajinsku tajnu službu da je odgovorna za snažnu eksploziju u kojoj je oštećen Kerčki most koji Krim povezuje s Rusijom. Ruska sigurnosna služba FSB pohvalila se da zna imena organizatora napada i njihovih pomagača. Kremlj javlja da je predsjednik Putin za danas sazvao sastanak svojeg Vijeća sigurnosti na kojem će se okupiti ključni ministri, politički dužnosnici i predstavnici sigurnosnih službi i vojske.

08:47

Eksplozije su danas potresle glavni grad Ukrajine te još nekoliko ukrajinskih gradova nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin optužio Ukrajinu za teroristički napad na most koji povezuje Rusiju i Krim, što je izazvalo pozive na odmazdu najviših dužnosnika u Moskvi. Prema informacijama hitnih službi, u Kijevu ima mrtvih i ozlijeđenih.

Eksplozije su zabilježene i u Lavovu, Ternopilu i Žitomiru na zapadu Ukrajine te u Dnjipru u središnjoj Ukrajini.

Gusti dim dizao se iz središta Kijeva nakon što je odjeknulo nekoliko jakih eksplozija, rekli su svjedoci. Za sada nije jasno što je uzrokovalo eksplozije.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je da u napadima na ukrajinske gradove ima ubijenih i ranjenih.
U eksplozijama u Kijevu ima mrtvih i ranjenih

08:28

Nekoliko eksplozija potreslo je ukrajinsku prijestolnicu Kijev u ponedjeljak, uzrokujući smrt i ozljede, rekao je glasnogovornik državne hitne službe za javnu radioteleviziju Suspilne.

Još se utvrđuju detalji, kazao je glasnogovornik.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page