AD

Sport

Elvedina Muzaferija prvu pobjedu u Europa kupu posvetila ženama žrtvama nasilja

today12.02.2024

Background
share close

Danas je dan žalosti i ovu pobjedu želim posvetiti svim djevojkama i ženama koje su žrtve obiteljskog nasilja. Znajte da sam uz vas i da nikada nije kasno da reagirate – poručila je Muzaferija

Elvedina Muzaferija ispisala je danas u Crans Montani zlatnim slovima pobjedu u spust utrci Europa kupa. Švicarsko skijalište, na kojem je prije godinu osvojila srebrnu, prvu ovijesnu medalju za Bosnu i Hercegovinu ikada, Muzaferija je danas u drugoj utrci svladala s vremenom 1:08.12 i iza sebe ostavila Triciju Mangan (USA) te domaću Deliju Durrer.

Na četvrtom mjestu završila je slavna Čehinja Ester Ledecki koja je za bh. skijašicom kasnila 33 stotinke.

Do pobjede najbolja bh. skijašica stigla je sa startne pozicije 30 i upisala 100 bodova, dok je u prvoj spust utrci koja je, također, održana jutros u Crans Montani osvojila visoko 7. mjesto s 36 bodova.

Muzaferiji je danas vozila prve dvije spust utrke FIS Europa kupa u ovoj sezoni, i sa 136 bodova izbila na sedmo mjesto u ukupnom poretku Europa kupa.

Svoj današnji, povijesnu uspjeh, posvetila je svim ženama žrtvama obiteljskog nasilja.

– Iako sam danas pobijedila na utrci Europa kupa, što je ujedno i najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu ikada, odnosno prva pobjeda u nekom međunarodnbom natjecanju, ne mogu biti tako sretna. Danas je dan žalosti i ovu pobjedu želim posvetiti svim djevojkama i ženama koje su žrtve obiteljskog nasilja. Znajte da sam uz vas i da nikada nije kasno da reagirate – poručila je Muzaferija.

Sjajna skijašica, zatim se osvrnula na današnje dvije utrke, kojima itekako može biti zadovoljna.

– Danas je dan bio dosta dug. Imali smo dvije utrke. Prvu utrku sam završila na sedmom mjestu s dosta grešaka. Međutim, znala sam da imam drugu priliku i dala sam sve od sebe, iskoristila sam je iako nisam imala najbolji osjećaj dok sam skijala. Znala sam da moram napadati stazu i na kraju se to isplatilo. Zaista sam sretna da mogu, u tjednu kada je 40. godina Olimpijskih igara u Sarajevu, ostvariti povijesni rezultat za Bosnu i Hercegovinu – kazala je Muzaferija dodajući da se raduje narednim utrkama u Crans Montani koje će voziti u okviru Svjetskog kupa, priopćili su iz njenog tima.

Svjetski kup u brzim disciplinama za žene, nastavlja se 17. i 18. veljače u istom mjestu.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page