Vijesti

Erdogan i tursko izaslanstvo u zgradi Predsjedništva BiH

today6.09.2022

Background
share close
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je na Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje će započeti svoj službeni posjet Bosni i Hercegovini.
Erdogan je stigao u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine gdje ga je dočekao član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović. Na svečanom dočeku svirana je svečana turska glazba, a nakon toga su intonirane himne.
Nazočni su bili i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i ministar sigurnosti Selmo Cikotić. Također u blizini zgrade su se okupili i građani koji su željeli dočekati turskog predsjednika. Članovi Predsjedništva BiH primili su zatim na sastanak Erdogana i tursko izaslanstvo. Planirano je da sastanci u ovoj instituciji budu održavani do 16:00 sati..
Sa Erdoganom su došli i pojedini ministri iz turske vlade. Kako su saopćili iz Parlamenta BiH, u izaslanstvu će biti ministar vanjskih poslova Mevltt Cavusoglu, ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu, ministar obrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Stafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus i ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoglu. Također dolaze i zamjenik predsjednika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) Omer Celik, zamjenik predsjednika AKP-a, parlamentarac ove stranke ispred Grada Burse Efkan Ala, predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Bosne i Hercegovine Refik Ozen i veleposlanik Turske u Sarajevu Sadik Babur Girgin.

Nakon posjeta BiH, Erdogan će otići u Srbiju, a zatim i Hrvatsku

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page