Sport

Francuski izbornik poslao Hrvatskoj veličanstvenu poruku!

today26.09.2022

Background
share close

Didier Deschamps i njegova Francuska bili su na korak do ispadanja u ligu B, ali spašeni su zbog pobjede Hrvatske nad Austrijom.

Aktualni svjetski prvaci izgubili su u šestom kolu kod Danske 2:0. ‘Tricolori’ su tako morali slušati što se događa u Beču pa su sigurno bili mirni kada je Dejan Lovren zabio za 3:1. Skupina se rasplela tako da je Hrvatska otišla na Final Four, Danska završila druga, Francuska treća, a Austrija ispala u niži rang.

“Ostanak u Ligi A? Ne shvaćam to kao pozitivnu stvar. To je samo manje zlo. Od trenutka kada nismo bili dobri u Danskoj, naši hrvatski prijatelji pobjedom su nam protiv Austrije omogućili da ostanemo u ovoj Ligi. Druge velike nacije neće više biti tamo jer su imale težak lipanj, s kompliciranim rezultatima. I bilo je to sve teško popraviti u ove dvije utakmice. Manje je zlo ostati u Ligi A, ali neću zbog toga skakati do plafona”, rekao je Deschamps pa zaključio:

“Trenutno smo daleko od najviše razine. Vrlo visoka razina nogometa zahtijeva maksimalne napore svaki put, posebno u završnici Svjetskog prvenstva. Neću tražiti izgovore. Očito imamo mlade kvalitetne igrače koji još uče, ali bitno je da vratimo sve svoje vitalne snage za dva mjeseca u Kataru.”

Šta reći osim svaka čast gospodine Deschamps…

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page