Središnja Bosna

FUP i MUP SBK uhitili su dvije osobe iz Novog Travnika zbog iznude zastupnika u Skupštini SBK

today16.05.2024

Background
share close

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona, pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Srednjobosanskog kantona uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, proveli su akciju ” Dolina”, a tom prilikom uhapsili su VB (1975.) i AV (1987.) iz Novog Travnika. .

Osobe se sumnjiče da su počinile kazneno djelo „Iznuda“ iz članka 295. stavak 1. KZFBiH u vezi s člankom 28. KZFBiH i člankom 323. stavak 1. „Stvaranje opće opasnosti“, „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. droga” iz 238. KZFBiH, “Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz članka 371. KZFBiH.

Osumnjičenici su duži vremenski period s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi uz prijetnju silom od zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona iznuđivali, odnosno tražili određeni novčani iznos.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina vatrenog oružja, određena količina tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis, veća količina novca, te mobilni telefoni i SIM kartice koje su korištene u počinjenju kaznena djela.

Navedene osobe će uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu biti predate Kantonalnom tužiteljstvu Srednjobosanskog kantona na dalje postupanje.

Policijski službenici Federalne uprave policije i MUP-a Srednjobosanskog kantona nastavljaju poduzimanje radnji iz svoje nadležnosti u cilju nastavka dokumentiranja kaznenih djela i drugih počinitelja koji se s njima mogu dovesti u vezu. N1

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page