Sport

HBS o incidentu u Beogradu, boksač odustao od nastupa

today24.04.2024

Background
share close

Hrvatski boksački savez oglasio se povodom incidentne situacije u kojoj se našao reprezentativac Nikica Radonić na Europskom prvenstvu u Beogradu zbog koje neće nastupiti u četvrtfinalu Europskog prvenstva protiv aktualnog svjetskog prvaka u kategoriji do 86 kg Ataeva Sharabutdina.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Vodstvo hrvatske boksačke reprezentacije na Europskom seniorskom prvenstvu u Beogradu i Hrvatski boksački savez sa žaljenjem konstatiraju da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog prvenstva koje je prema rasporedu zakazano za srijedu, 24. travnja 2024. godine.

Nikica Radonić (27), ovogodišnji prvak Hrvatske u kategoriji do 86 kg, plasman u četvrtfinale EP-a i borbu za medalju izborio je pobjedom nad predstavnikom Poljske Patrykom Boruckim u nedjelju, 21. travnja 2024.

Dan iza tog meča, oko 12.00 sati prijepodne, Nikica Radonić otišao je iz hotela hrvatske reprezentacije u obližnji park (Banjičku šumu) na rastrčavanje i razgibavanje gdje su ga presrele tri nepoznate osobe s tendencijom fizičkog napada.

Nikica Radonić izbjegao je zamah jednog od napadača i eskalaciju mogućeg napada tako što se brzo udaljio od tih napadača/huligana, a u udaljavanju s mjesta huliganskog ispada ozlijedio je skočni zglob.

Reprezentativac Radonić po povratku u hotel o incidentnoj situaciji i huliganskom napadu obavijestio je izbornika hrvatske reprezentacije Peru Veočića i ostale naše trenere, a oni su obavijestili Boksački savez Srbije i organizatore Europskog prvenstva koji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

“Nije nosio opremu hrvatske reprezentacije”

Potrebno je naglasiti da na jutarnjem razgibavanju Nikica Radonić nije nosio opremu hrvatske reprezentacije, niti bilo što drugo što bi sugeriralo da se radi o članu boksačke reprezentacije Hrvatske. Prema njegovom iskazu, ni izgrednici u parku/šumi nisu mu pristupili dajući mu do znanja da se radi o članu hrvatske boksačke reprezentacije.

Nikica Radonić nakon liječničkog pregleda i davanja iskaza policiji, zbog ‘diskretne otekline na skočnom zglobu’ (liječnički nalaz), a iz prethodnog meča s predstavnikom Poljske imao je i dva šava zbog posjekotine na glavi, obavijestio je izbornika Peru Veočića da se ne osjeća spremnim za meč četvrtfinala, u srijedu, 24. travnja protiv predstavnika Rusije Ataeva Sharabutdina, aktualnog svjetskog prvaka i prvog nositelja kategorije do 86 kg na Europskom prvenstvu u Beogradu.

Nikica Radonić donio je i odluku da se istu večer, u ponedjeljak 22. travnja 2024., vrati s Europskog prvenstva u Beogradu kući kako bi bio uz suprugu koja je u visokom stupnju trudnoće.

Vodstvo hrvatske reprezentacije na EP-u u Beogradu u tome mu nije radilo nikakve zapreke i podupire svog reprezentativca u svim odlukama koje je donio.

“Svi se osjećaju sigurno i ugodno”

Vodstvo hrvatske reprezentacije i Hrvatski boksački savez dužni su naglasiti da organizatori i domaćini Europskog prvenstva u Beogradu ne snose nikakvu odgovornost za incidentnu situaciju u kojoj se nesretnim stjecajem okolnosti našao Nikica Radonić. Ponijeli su se odgovorno i odmah ponudili sve što treba za pomoć nakon izolirane incidente situacije i huliganskog ispada izvan zona u kojima se odvija Europsko prvenstvo.

Vodstvo hrvatske reprezentacije i izbornik Pero Veočić ističu da se svi članovi reprezentaciju osjećaju sigurno i ugodno na Europskom prvenstvu u Beogradu, te da se u opremi hrvatske reprezentacije bez ikakvih problema kreću izvan zona održavanja EP-a, izvan hotela, oko borilišta, odlaze u kupovinu itd…. Navode i da naši navijači dolaze i navijaju za hrvatske predstavnike u Dvorani Aleksandra Nikolića u Beogradu, a i kako domaća publika sportski navija i daje potporu našim reprezentativcima.

Vodstvo hrvatske reprezentacije zahvaljuje domaćinima Europskog prvenstva u Beogradu na promptnoj reakciji i pomoći u izoliranoj incidentnoj situaciji, kao i Boksačkom savezu Srbije s kojim Hrvatski boksački savez ima sportske i konstruktivne odnose što se ogleda u zajedničkim pripremama reprezentativaca u svim dobnim skupinama i dolascima boksačica i boksača na natjecanja koja se održavaju u našim susjednim državama.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page