Sport

Hrvatska boksačica Ivana Habazin po treći put u karijeri osvojila je naslov profesionalne svjetske prvakinje po WBC verziji

today21.04.2024

Background
share close

DETROIT, MICHIGAN - OCTOBER 02: Ivana Habazin of Croatia works out with her trainer Bashir Ali during a pre fight workout at Downtown Boxing Gym on October 02, 2019 in Detroit, Michigan. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Hrvatska boksačica Ivana Habazin po treći put u karijeri osvojila je naslov profesionalne svjetske prvakinje pobijedivši u KC “Dražen Petrović” jednoglasnom odlukom sudaca Mađaricu Kingu Magyar u meču za pojas po WBC verziji i privremeni pojas po WBA verziji u velter kategoriji (-67 kg).

Habazin je prvi svjetski naslov osvojila 2014. po IBF verziji, a četiri godine poslije je osvojila i IBO pojas.

Za 34-godišnju iz Zaboka u Hrvatskoj ovo je bio meč u kojem se trebala boriti protiv Amerikanke Jessice McCaskill, kad su ulog trebala biti čak četiri pojasa (WBC, WBA, IBO i The Ring), ali je američka boksačica odlučila otkazati borbu i prihvatiti izazov Lauren Price, zbog izdašnije financijske ponude.

McCaskill se zbog te odluke morala odreći WBC pojasa, za koji je Habazin bila prva izazivačica. Hrvatska boksačica je imala i status prve izazivačice po WBA verziji, koja je zbog toga dopustila da u borbi protiv Kinge Magyar (14-4) “u igri” bude i privremeni naslov WBA prvakinje.

Habazin (22-5) je u meč protiv sedam godina mlađe suparnice ušla s imperativom pobjede. Naime, uoči borbe je najavila da će joj u slučaju poraza ovo biti zadnji meč u karijeri. Srećom, izdržala je taj ogroman pritisak i uspjela na bodove svladati vrlo čvrstu Mađaricu.

Sva tri bodovna suca su dali prednost Zabočanki u meču koji je potrajao svih deset dogovorenih rundi, koje su trajale po dvije minute.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page