Hrvatska

Tko su Hrvati uhićeni u Zambiji? Među njima su gitarist, elektromehaničar, profesorica…

today12.01.2023

Background
share close

Zoran Subašić (52) najpoznatiji je javnosti među privedenima. On je zajedno s Milom Kekinom jedan od osnivača legendarnog hrvatskog rock benda Hladnog piva.

Četiri para iz Hrvatske uhićena su početkom prosinca u zračnoj luci u Ndoli, trećem najvećem zambijskom gradu, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga.

Oni su se na ročištu u utorak izjasnili kao nevini, a sud je u četvrtak donio odluku da se oni mogu braniti sa slobode nakon što polože jamčevinu od oko 1013 eura i putne isprave.  

Osim plaćanja jamčevine i predaje putnih isprava, oni će se morati redovito javljati policiji te regulirati svoj boravak u Zambiji. Slučaj je izazvao veliko zanimanje i ponovo u javnosti istaknuo problematiku posvajanja djece u Hrvatskoj. 

Tko su ljudi koje su uhitile zambijske vlasti?  Sudski dokumenti navode kako je riječ o gitaristu Hladnog piva Zoranu Subošiću (52), zaposlenici Ustavnog suda Azri Imamović Subošić (41), doktoru veterine Ladislavu Peršiću (42), vlasnici obrta za njegu pasa Aleksandri Peršić (40), snimatelju i redatelju Noahu Kraljeviću (45), oružarki u HNK Zagreb Ivoni Kraljević (36), elektrotehničaru Damiru Magiću (44) i profesorici kemije Nadici Magić (45), pišu lokalni zambijski i strani mediji. 

Zoran Subašić (52) najpoznatiji je javnosti među privedenima. On je zajedno s Milom Kekinom jedan od osnivača legendarnog hrvatskog rock benda Hladnog piva.  Njegova supruga Azra Imamović Subašić radi kao viša referentica za ustavnosudsko poslovanje na Ustavnom sudu RH. Ona je završila Edward Bernays Visoku škola za komunikacijski menadžment. 

Doktor veterine Ladislav Peršić radio je u zagrebačkoj Veterinarskoj ambulanti Vet Point, a sada je zaposlenik klinike Best Friends. 

Aleksandra Peršić bavila se zaštitom napuštenih životinja i bila jedna od aktivnijih volonterki u Koprivnici. Ima obrt za njegu kućnih ljubimaca, navode 24sata. 

Noah Kraljević je snimatelj i redatelj, suosnivač udruge TransAid, a bio je i vijećnik mjesnog odbora Samoborček. U filmu “Još jednom” prikazao je svoju tranziciju u muški spol. 

Ivona Kraljević završila je Akademiju glazbene produkcije te je LGBT aktivistkinja. Bavi se snimanjima sa suprugom Noahom te radi kao oružarka skladištarka u HNK Zagreb. 

Damir Magdić je elektrotehničar koji radi u varaždinskoj Hidroelektrani, a njegova je supruga, Nadica Magdić, profesorica kemije.

Izvor: vecernji.ba

Written by: redakcija


Previous post

Glazba

Shakira novom pjesmom “zadala udarac” Gerardu Piqueu, pjeva o njegovoj novoj ljubavi

Shakira u novoj pjesmi govori o Gerardu Piqeu i njegovoj ljubavi sa Clarom Marti. Kolumbijska pop zvijezda u pjesmi pjeva: "Prevelika sam za tebe, zato si sa nekim poput tebe". Obožavatelji vjeruju da je tekst o novoj vezi 35-godišnjeg bivšeg nogometaša. https://youtu.be/CocEMWdc7Ck Od kada se nakon 11 godina rastala od španske nogometne legende, Shakira se posvetila muzici. Na novoj pjesmi ona je sarađivala s producentom Bizarrapom. Nedavni singlovi "Te Felicito" […]

today12.01.2023


0%
You cannot copy content of this page