Hrvatska

“Plaća svećenicima raste na 1000 eura, biskupima na 1640…”

today24.01.2023

Background
share close

Svećenici u Hrvatskoj od ovoga će siječnja dobiti svoju prvu “plaću”, tj. mjesečnu nagradu u eurima. Ali ne samo to, nego je to i prva povišica od uvođenja novoga financijskog sustava prije 22 godine. Večernji list prvi doznaje o kojim se iznosima radi i da je nagrada narasla oko 20 posto u odnosu na prijašnju.

Naime, prijašnja startna osnovica za izračunavanje mjesečne nagrade iznosila je 4000 kuna te je rasla sukladno bodovnom sustavu o važnosti službe. “Prema odluci HBK uvodi se osnovica nagrade za svakog svećenika u Republici Hrvatskoj, a sustav bodova omogućuje dodatna povećanja u skladu s težinom zaduženja i godinama službe”, objašnjava vlč. dr. Nikola Škalabrin iz Đakova u svojem znanstvenom radu “Upravljanje dobrima” i navodi kako osnovica novčane naknade za svakog svećenika na području Hrvatske, prema odredbi HBK na zasjedanju u Poreču od 19. do 21. rujna 2000., iznosi 4000 kuna mjesečno, dok je visina boda iznosila 40 kuna.


Prosječna svećenička plaća raste na 1000 eura, biskupska na 1640 eura…

vecernji.ba

Written by: redakcija


Previous post

Informacije

Informacije za javnost MUP KSB

KRIMINALITET Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljena su 3 krivična djela. JAVNI RED I MIR Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira. SIGURNOST  SAOBRAĆAJA Evidentirano je 6 prometnih nezgoda u kojima  nije bilo povrijeđenih osoba. Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 367 prekršajnih naloga, od kojih je 209 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. […]

today24.01.2023


0%
You cannot copy content of this page