Informacije

Crveni križ u BiH pokrenuo humanitarni broj “17023” za pomoć stanovništvu Turske i Sirije

today7.02.2023

Background
share close

Društvo Crvenog križa BiH pokrenulo je apel za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije i Turske usljed razornog zemjotresa koji je pogodio dvije zemlje. S tim u vezi aktiviran je humanitarni broj 17023, čijim pozivanjem donirate 2 KM, a pokrenut je i namjenski humanitarni račun za prikupljanje druge vrste pomoći, odnosno, novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja.

Također, Crveni križ Federacije BiH formirao je i jedinicu za brzi odgovor koja je spremna, posredstvom Društva Crvenog krts/križa BiH, otputovati u misiju i pružiti podršku timovima Crvenog polumjeseca na terenu. Riječ je o jedinici za naprednu prvu pomoć, psihosocijalnu podršku, procjenu, planiranje i koordinaciju u sastavu od 12 članova, uglavnom medicinskog osoblja različitih specijalnosti.

Written by: redakcija


Previous post

Sport

Skijaši u lovu na svjetska odličja u alpskoj kombinaciji

Nakon što je Talijanka Federica Brignone jučer osvojila zlato u alpskoj kombinaciji skijašica na Svjetskom prvenstvu u Courchevel Meribelu, danas će se za odličja u istoj disciplini boriti skijaši. Prijenos pratite na Drugom programu HTV-a i našem portalu. Među 54 prijavljena skijaša na startu prvog dijela kombinacije, superveleslaloma, naći će se i jedan hrvatski predstavnik. Tvrtko Ljutić startat će 34. Superveleslalom je na rasporedu u 11 sati, a slalom u 14.30. U disciplini koja […]

today7.02.2023


0%
You cannot copy content of this page