Informacije

Zaselje: Održana 5. Jubilarna planinarska ŠPEKIJADA

today7.02.2023

Background
share close


U nedjelju 05.02.2023. U planinarskom domu Zaselje u zaselju, održana tradicionalna i jubilarna 5. špekijada Hpd vitez iz Viteza.
Prošlogodišnja pobjednici obitelj Vlade i Mare Gudelj ponovo su imali najbolji špek i obranila naslov.
Drugoplasirani je bio Rudo Matošević a trećeplasirani Moroslav Grabovac.
Kako to obično radi Hpd Vitez, prva nedjelja u Veljači rezervirana je za planinarsku špekijadu.
Tako je bilo i ove godine, a za natjecanje se prijavilo 15 uzoraka. Neutralni ocjenjivački žiri sačinjen od prijatelja našeg društva, nije imao ni malo lagan zadatak. To govori i podatak da su razlike između trećeg mjesta koje je osvojio Miroslav Grabovac i drugo mjesta koje je pripalo Rudo Matošević , te pobjedničkog špeka bio samo po jedan bod razlike.
U prepunom planinarskom domu tražilo se mjesto viša a sam događaj pratila je ekipa RTV Herceg-Bosne, na ćemu im se od srca zahvaljujemo. Ne smijemo zaboraviti ni naše fratre, fra Peru Vrebca i fra Dragu Pranješa Čarlija koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj i zajedno sa planinarima zapjevali i neke dobre stare pjesme. Nakon proglašenja pobjednika, dodjele nagrada i priznanja, do kasnih večernjih sati, nastavilo se druženje uz pjesmu, veselje i šalu, kušajući odlične uzorke domaćeg špeka od kojih je gotovo svaki mogao biti pobjednički.
Radujemo se novoj, 6. Špekijadi koja će se, ako sve bude uredu, održati početkom veljače 2024.

Written by: redakcija


Previous post

Vrijeme

U BiH sljedećih dana temperature do -20⁰C

Tjedan pred nama u Bosni i Hercegovini obilježit će hladnoće. Temperature zraka u planinskim krajevima spuštat će se i do – 20 stupnjeva. Negativne temperature izvjesne su i u većem dijelu Hercegovine. U Hercegovini i zapadnoj Bosni preovladavat će vedro, a u ostatku zemlje oblačno, pri čemu nije isključena pojava slabog snijega. Puhat će slab vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura koja će postupno slabiti. Jutarnje temperature zraka varirat će […]

today7.02.2023


0%
You cannot copy content of this page