Informacije

Humanitarna kampanja BHRT-a i Pomozi.ba za pomoć Turskoj i Siriji nastavlja se do 31. ožujka

today18.03.2023

Background
share close

Humanitarna kampanja “17006 pozovi i pomozi” za nastradale u potresima u Turskoj i Siriji se nastavlja i trajat će do 31. ožujka 2023. godine. 

Nakon uspješno završenog prvog dijela humanitarne kampanje i “Teletona” kojeg su organizirali Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT), Javni medijski servis Bosne i Hercegovine, u suradnji s Udruženjem Pomozi.ba, tijekom kojeg je prikupljeno više od 300.000 KM, organizatori su donijeli odluku da se kampanja pomoći nastradalima u potresima u Turskoj i Siriji nastavlja do kraja ožujka ove godine. 

Humanitarna kampanja prikupljanja sredstava počela je 1. ožujka i bilo je predviđeno da traje do 16. ožujka ove godine. Tijekom prvih 16 dana kampanje, koji su kulminirali posebnim programom “Teleton” koji je BHRT sinoć emitirao na svim svojim platformama, a tijekom kojeg su se poznate ličnosti iz političkog, javnog, vjerskog i kulturnog života iz cijele Bosne i Hercegovine javljali građanima na pozive na telefonski broj 17006, organizatori su donijeli odluku da se nastavi prikupljanje pomoći za nastradale u katastrofalnim potresima u Turskoj i Siriji. 

“Rezultat humanitarne kampanje BHRT-a i udruženja Pomozi.ba pod nazivom ‘17006 pozovi i pomozi’ nadmašio je naša očekivanja. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način podržali humanitarnu akciju, brojnim donatorima, a posebno građanima Bosne i Hercegovine na nesebičnim donacijama tijekom ‘Teletona’. Od 1. do 16. ožujka, građani su uputili više od 80.000 telefonskih poziva, a ukupno je prikupljeno više od 300.000 KM. Trenutna izvješća iz Turske, a posebno iz Sirije, potvrđuju našu procjenu da je za stradale potrebno osigurati kontinuitet pomoći. Stoga su BHRT i udruženje Pomozi.ba odlučili produžiti humanitarnu kampanju do kraja ožujka. Zato pozivajte i dalje 17006, a uplate većih iznosa i uplate iz inozemstva možete izvršiti na žiro račune udruženja Pomozi.ba”, kazao je Benjamin Butković, urednik Specijalnih programa na BHT1. 

Građani i dalje mogu donirati 2 KM pozivima na broj 17006 za sve operatere u Bosni i Hercegovini, a za viši iznos donacija pojedinaca, institucija, kompaniju i drugih na raspolaganju su žiro računi udruženja Pomozi.ba koji su dostupni na linku pomoziba.org.

Kako bi prikupljena sredstva namijenjena pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije što prije stigla do onih kojima su hitno potrebna, prikupljat će se izravno na račune Udruženja Pomozi.ba. 

Written by: redakcija


Previous post

Sport

Remi Borussije Mönchengladbach i Werdera

U prvoj utakmici 25. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia iz Moenchengladbacha i Werder iz Bremena su igrali 2-2 (0-0). Sva četiri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, Borussia je vodila sa 1-0 i 2-1 golovima Thurama (48) i Neuhausa (73), a bod je gostima spasio dvostruki strijelac Ducksch (65, 89). Ovim rezultatom Borussia i Werder su ostali na istom broju bodova, drže 10. i 11. mjesto sa po 31 bodom. Na čelu je Bayern sa 52 […]

today18.03.2023


0%
You cannot copy content of this page