Zanimljivosti

Instagram radi na blokiranju neželjenih fotografija golotinje u porukama

today25.09.2022

Background
share close
Instagram razvija alat koji može blokirati neželjene obnažene fotografije poslane u izravnim porukama, potvrdio je glasnogovornik kompanije Meta.

Poznata kao ‘Zaštita od golotinje’, značajka će navodno raditi tako što će detektirati golu fotografiju i prekriti je, prije nego što korisniku da mogućnost da je otvori ili ne.

Više detalja oko same nove značajke trebalo bi biti objavljeno u nadolazećim tjednima, ali Instagram tvrdi da neće moći vidjeti stvarne slike, niti ih dijeliti s trećim stranama.

Metina voditeljica komunikacija o proizvodima Liz Fernandez rekla je da će ta značajka pomoći korisnicima da se zaštite od golišavih fotografija kao i drugih neželjenih poruka.

Blisko surađujemo sa stručnjacima kako bismo osigurali da ove nove značajke čuvaju privatnost ljudi, dok im daju kontrolu nad porukama koje primaju, rekla je Fernandez.

Vijest o značajci prvi je na Twitteru objavio programer mobilnih aplikacija i takozvani “leaker”, Alessandro Paluzzi. Objavio je snimku zaslona onoga što korisnici mogu vidjeti kada otvore tu značajku, piše The Verge.

Fernandez je usporedila novu značajku sa značajkom ‘Skrivene riječi’ na Instagramu koja je uvedena 2021. godine. Ta je pak značajka korisnicima omogućila automatsko filtriranje poruka koje sadrže riječi, izraze i emojije koje ne žele vidjeti.

Fernandez je isto tako potvrdila da će zaštita golotinje biti dobrovoljna značajka, koju korisnici mogu uključiti i isključiti kako žele. Još je u ranoj fazi razvoja, ali nadamo se da će pomoći u smanjenju incidenata takozvanog ‘cyber-flashinga’.

Cyber-flashing predstavlja slučaj slanja obnaženih fotografija od strane nepoznatih osoba putem društvenih medija, poruka i slično.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page