Sport

Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka

today25.04.2024

Background
share close

IVAN BILIĆ je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.

Podsjetimo, Nadzorni odbor Hajduka je nakon poraza Bijelih na Rujevici protiv Rijeke smijenio dosadašnjeg predsjednika uprave Lukšu Jakobušića. Na press-konferenciji održanoj 8. travnja obavijestili su navijače i ostalu javnost da će do odabira novog stalnog predsjednika tu ulogu kao vršiteljica dužnosti obavljati članica uprave Marinka Akrap. Također su javnost obavijestili da će novi predsjednik biti imenovan za mjesec ili malo više dana.

Nakon što im je otpao prvi kandidat, Nadzorni odbor se okrenuo novim rješenjima te su očito odlučili prekinuti špekulacije i novog predsjednika predstaviti prije roka koji su si sami zadali. Špekulira se da će uz Bilića uskoro u klub doći i novi član uprave zadužen za sportski sektor.

Hajduk: Bilić se bavio vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e i procesima licenciranja

“Gospodin Bilić rođen je 19. listopada 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State Universityju, financijski savjetnik te privatni poduzetnik.

Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje. Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege.

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-a i Nogometne Federacije BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a”, tako je Bilića danas predstavio Hajduk.

Imao je živopisnu navijačku mladost i pisao na vjerskom portalu

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Bilić favorit za poziciju predsjednika, otkrivena je njegova navijačka mladost. Pamti ga se iz Navijačkog dnevnika, dokumentarnog serijala o navijačima Hrvatske na velikim natjecanjima, koji je snimio Robert Knjaz. Bilić je dobio dosta prostora u nastavku o avanturama navijača na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2002. godine.

Jako visok i kose obojene u žutu i crvenu boju, doslovno strši u brojnim scenama s japanskih tribina, ulica, hotela i plaža, na kojima su Knjaz i njegova ekipa pratili navijače Hrvatske kada su prije 22 godine potegnuli na drugi kraj svijeta kako bi pratili Hrvatsku na njenom drugom nastupu na SP-u. Bilić je tada u kameru otkrio: “Prestao sam jesti meso dok Hrvatska ne osvoji SP ili Euro.”

Od ostalih zanimljivosti iz prošlosti izdvaja se tekst koji je Bilić 2006. godine objavio na religijskom portalu Riječ života pod naslovom “Sada navijam za Isusa”. Iz njega se vidi da je odrastao kao navijač Hajduka, sudjelovao u navijačkim neredima, a kasnije se od toga odmaknuo i okrenuo vjeri. Tekst smo u cijelosti prenijeli ovdje.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page