Vijesti

Jens Stoltenberg sredinom listopada stiže u posjet BiH

today7.10.2023

Background
share close

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg trebao bi sredinom listopada stići u službenu posjet Bosni i Hercegovini što je ujedno i prvi njegov dolazak u BiH piše Klix

Iako detalji posjete još nisu poznati, izvjesno je da će se Stoltenberg tijekom posjete susresti s najvišim dužnosnicima Bosne i Hercegovine, uključujući članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ministra obrane Zukana Heleza.

Kako doznajemo iz diplomatskih izvora, Stoltenberg bi trebao imati sastanak u BiH na kojem će biti i visoki dužnosnici, a detalji bi trebali biti službeno objavljeni sljedećeg tjedna.

S obzirom da je NATO u BiH prisutan u nekoliko oblika, Stoltenberg će najvjerojatnije posjetiti NATO bazu u Butmiru kod Sarajeva, gdje će razgovarati s čelnicima te organizacije, ali i vojnicima EUFOR-a i drugim snagama sigurnosti.

Jens Stoltenberg je tokom brojnih susreta dužnosnika NATO-a istaknuo da je Bosna i Hercegovina među zemljama koje zaslužuju posebnu pozornost NATO-a, kao što je to slučaj s Gruzijom i Moldavijom.

“Danas smo razgovarali i o predanosti NATO-a zapadnom Balkanu. Slažemo se o važnosti prisutnosti NATO-a u regiji, uključujući našu mirovnu misiju KFOR na Kosovu i naše urede u Sarajevu i Beogradu”, rekao je Stoltenberg na jednom od ranijih samita.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page