Sport

Joško Gvardiol moći normalno trenirati i igrati od prvog dana okupljanja “Vatrenih”

today10.11.2022

Background
share close

Liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Saša Janković poručio je kako će Joško Gvardiol moći normalno trenirati i igrati od prvog dana okupljanja “Vatrenih” usprkos lomu nosnih kostiju.

“U komunikaciji smo s liječničkom službom Leipziga te prema dijagnostici nemamo razloga za brigu jer će Joško moći normalno trenirati i igrati od prvog dana okupljanja reprezentacije, uz naravno nošenje maske,” kazao je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Saša Janković za HNS.

Podsjetimo, branič RB Leipziga je zadobio prijelom nosnih kostiju na utakmici protiv Freiburga, no zbog ozljede neće dugo izbivati s travnjaka.

“Čuli smo se i s Joškom, koji se već iste večeri osjećao dobro, pa iako se radi o neugodnom udarcu, ne trebamo brinuti za Joška u kontekstu Svjetskog prvenstva,” dodao je Janković.

Nešto ranije oglasio se i njegov klub.

“Joško Gvardiol je slomio nos u utakmici protiv SC Freiburga. Operacija nije potrebna, a njegovo sudjelovanje u na Svjetskom prvenstvu nije u opasnosti,” poručili su iz kluba dodavši kako bi Gvardiol mogao bi biti na raspolaganju već za subotnju utakmicu protiv Werdera.

Hrvatski reprezentativac je u 23. minuti utakmice RB Leipzig – Freiburg morao napustiti travnjak nakon što se u skoku nezgodno sudario sa suigračem Orbanom. I dok je mađarski nogometaš prošao bez ikakvih posljedica liječnici domaćeg sastava dugo su vremena ukazivali pomoć hrvatskom igraču.

Gvardiol je potom napustio travnjak prilično krvavog lica. Bilo je primjetno kako je primio žestok udarac u lijevo oko koje mu je bilo zatvoreno, a odmah se pojavila i velika oteklina ispod njega. Isto tako, nos je bio obliven krvlju što je također ukazivalo na ozbiljnost ozljede.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. studenoga u Zagrebu, odakle 14. studenog putuje u Rijad na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana za 16. studenoga.

Dva dana kasnije, reprezentacija putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. studenoga počinje FIFA Svjetsko prvenstvo.

Svjetski doprvaci svoj put započinju 23. studenoga protiv Maroka, a potom im slijede dvoboji s Kanadom (27. studenoga) i Belgijom (1. prosinca).

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page