Busovača

Jučer su groblja Putiš i Smreke u Busovači postala svetišta duboke vjerske zahvalnosti, okupivši mnoštvo vjernika iz Busovače

today25.09.2023

Background
share close
Jesenske mise zahvalnice u Putišu i na Smrekama
Jučer su groblja Putiš i Smreke u Busovači postala svetišta duboke vjerske zahvalnosti, okupivši mnoštvo vjernika iz Busovače i susjednih mjesta, pa čak i iz inozemstva, na tradicionalnim jesenskim misama zahvalnica.
Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi
Misa u Putišu predvođena je od strane busovačkog župnika fra Zorana Jakovića, dok je na Smrekama misu predvodio fra Ivica Matišić, župni vikar u župi sv. Ante Padovanskog u Busovači.
Jesenska misa zahvalnica duboko je ukorijenjena tradicija ovog kraja, koja simbolizira zahvalnost prema Bogu za obilje plodova njihovog truda tijekom godine.
Ovaj obred podsjeća nas na važnost očuvanja vjere i zahvalnosti prema Bogu za sve darove koje smo primili. Vjernici iz Busovače i okolnih područja nisu samo prisustvovali misi, već su također posjetili grobove svojih preminulih članova obitelji, rođaka i prijatelja. S tugom i poštovanjem, molili su za duše svojih najmilijih i palili svijeće koje simboliziraju uskrslog Krista, donoseći svjetlo nade i vječnog života.
Ovaj događaj nije samo vjerski obred, već i prilika za zajedništvo i solidarnost među vjernicima. Bez obzira na teške trenutke koje su mnogi prolazili tijekom godina, okupljanje na jesenskoj misi zahvalnica pokazuje snagu i duh zajedništva koji obilježavaju ovo područje. Ova jesenska misa zahvalnica ostavlja dubok dojam na sve prisutne, podsjećajući ih da unatoč izazovima života, ljubav prema bližnjima i vjera u Boga ostaju najvažnije vrijednosti koje ih vode naprijed.
Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i motocikl
Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi
Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i Tomb of the Unknown Soldier

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page