AD

Sport

Karatisti iz Bosne i Hercegovine ostvarili su fenomenalan uspjeh na Europskom prvenstvu u Gruziji.

today12.02.2024

Background
share close

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je četiri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju na Europskom prvenstvu.

U Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, od 9. do 11. veljače 2024. godine održano je Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21 nas na kojem je nastupilo više od 1100 natjecatelja iz 49 zemalja.

Bosnu i Hercegovinu ponosno je predstavljalo 37 natjecatelja. Naši atletičari postigli su zapažene rezultate. Medalje za BiH osvojili su tri sestre Sipović, Emina, Ajla i Nejra, Ali Arnautović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus.

Prva mjesta u svojim kategorijama i zlatne medalje osvojili su Anes Bostandžić – U21 +84 kg, Emina Sipović – U21 -61 kg, Ali Arnautović – kadeti -70 kg i Bekir Grabus – U21 -67 kg. Srebrnu medalju osvojila je Ajla Sipović – juniorka -66 kg, dok je njena sestra Nejra Sipović osvojila brončanu medalju u kategoriji U21 – 55 kg-

U konkurenciji 49 zemalja, bh. reprezentacija se plasirala u sam vrh karatea u Europi osvojivši 3. mjesto u generalnom poretku.

U ovom velikom uspjehu nezapaženo je ostalo sedmo mjesto u katama za ekipu u sastavu Kristina Stanojević, Merjema Peštalić i Aldijana Salihović, djevojke iz Karate kluba „Želja Ipon“ iz Srebrenice, koje trenira Kristina Marinković.

Kao kata tim su prvaci Republike Srpske i prvaci države već 9 godina, bez poraza u Bosni i Hercegovini. Bili su prvaci Balkana 2019. i 2020. godine, te trećeplasirani na Balkanskom prvenstvu 2018., 2022. i 2023. godine.

One su ove godine već osvojile titulu najboljih seniorki osvajanjem zlatne medalje na entitetskom i državnom prvenstvu. Za 15 dana u Podgorici ih čeka seniorsko prvenstvo Balkana.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page