AD

Bosna i Hercegovina

KONAKOVIĆ: SDA laže da ima većinu u Domu naroda FBiH, tajkuni su samo u Tuzli uspjeli slomiti dva zastupnika

today7.11.2022

Background
share close

Nakon što su se pojavile špekulacije o tome da je SDA okupila većinu u Domu naroda FBiH, na društvenim mreža oglasio se Elmedin Konaković.

– Režimski mediji pišu kako je SDA ”završila” ruke u klubu Bošnjaka u Domu naroda PFBiH. Tajkuni režima nakon takvih tekstova zovu zastupnike da se pridruže, govoreći da je sve već završeno. Federalni premijer koristi svoju funkciju i vrši pritisak na zastupnike, nudi i obećava, u ekipi za “lobiranje” su još Voloder i Branković. Sve je naravno velika laž, spinovanje i već viđen scenarij, KOS-ovsko/mafijaški – naveo je Konaković.

Počinju ozbiljni pregovori s parlamentarnim strankama

Dodaje da su to uspjeli samo u Tuzlanskoj županiji, gdje su “slomili” dva zastupnika i nigdje im to više ne uspijeva.

– Istina je da su većine u skoro svim kantonima dogovorene, onako kako treba, pregovaraju lideri stranaka i sporazume odobravaju stranački organi. Osam stranaka oporbe ima dogovor o koaliranju, očekuje se tijekom tjedna potvrda organa SBiH. Vrlo brzo počinju ozbiljni pregovori s parlamentarnim strankama o uspostavi vlasti na državnoj razini i na razini Federacije BiH. Istina je i da je tužiteljstvima upućeno nekoliko krivičnih prijava protiv ovih bandita koji bi državom da upravljaju kupujući i prepadajući zastupnike – napisao je Konaković.

Nemaju proste većine

Smatra da su zaneseni svojim lažima ubrojali tu lažnih 12 ruku koje idu u žrijeb, iz Livna i Posavine, a možda i još jednog kantona gdje je situacija neizvjesna.

– Ne govore o tome kako nemaju potrebne proste većine u Domu naroda i Zastupničkom domu PFBiH, ni blizu nisu. Lažu sebe, lažu javnost, lažu zastupnike. Lažu jer hoće još četiri godine da kradu. Nećete više, dosta vas je – zaključio je Konaković./HMS/

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page