Bosna i Hercegovina

KONAKOVIĆ: Slijede razgovori stranaka koje su podržale Bećirovića, a onda sjedanje za stol s Čovićem i Dodikom

today5.10.2022

Background
share close

uspostavi vlast s nekim od partnera, a da ga onda uvuče službeno ili neslužbeno u neku vrstu koalicije, tako su se ponašali i u zadnjih 4-5 godina – rekao je Konaković za “Avaz”.

Zbivanja u RS-u

Prokomentirao je i zbivanja u RS-u, gdje su bila proglašena dva pobjednika izbora za predsjednika RS-a, a nakon toga je PDP najavio predaju prijava SIP-u zbog, kako kaže, izborne krađe.

– Da budem iskren ne iznenađuje me to. Mislim da se ponovo dogodila ogromna izborna krađa u svim krajevima BiH. Govorio sam prije izbora “Pokrast će oni, ali neće biti dovoljno”. Nadam se da će to biti finalni scenarij, značajno su pokrali, ali barem SDA neće biti dovoljno, a čini mi se da će Dodiku biti dovoljno.

Mi koji smo pratili tu izbornu noć slušali smo najavu pobjede Jelene Trivić, možda je i PDP preuranjeno prokomentirao to, a na kraju SIP-ovi rezultati govore da Dodik ima prednost od oko 30.000. Nije to ništa što nije viđeno na političkoj sceni, vidjeli ste i SDA da je prvi dan rekla da ima najbolji rezultat u povijesti i da su na više od 30 posto, a sad se pokazuje da baš i nisu, odnosno da su 24 posto, što znači da je to ispod rezultata iz 2018. godine. Preuranjena slavlja i fešte ne donose ništa posebno – kazao je Konaković za “Avaz”./HMS/

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page