Sport

Košarkaši večeras igraju protiv Mađarske: Kvalitet se pokazuje na terenu

today11.11.2022

Background
share close

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20 sati – dvorana “Mirza Delibašić”) će protiv Mađarske odigrati kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo na Filipinima, Japanu i Indoneziji 2023. godine.

– Pored tri igrača za koje smo znali da ne dolaze (Jusuf Nurkić, Džanan Musa i Miralem Halilović – op. a.), Emir Sulejmanović se povrijedio i poslao nam medicinski raport. To nas je potreslo, jer je to pozicija na kojoj imamo nedostataka – rekao je selektor naše košarkaške reprezentacije Adis Bećiragić i dodao:

– Edin Atić je došao povrijeđen i zbog bolova u ruci neće moći igrati. Imali smo problem i s Džonom Robersonom, koji je jučer obavio pregled. Prvi rezultati su pozitivni, bio je na sinoćnjem treningu. No, njegov nastup je pod znakom pitanja.

Kapiten “Zmajeva” protiv Mađara bit će Adin Vrabac

Prvi strateg „Zmajeva“ je istakao da ovakve situacije obično pozitivno utječu na ostatak tima, samo je pitanje koliki je kapacitet i kvalitet igrača koji će da zamijene Nurkića, Musu, Halilovića, Atića, Sulejmanovića.

– Kvalitet se pokazuje na terenu, a što se tiče motivacije, ona sigurno neće nedostajati. Ovakve situacije izrode uvijek neke nove heroje – naglasio je selektor “Zmajeva”.

Kada su u putanju Mađari, od ranije znamo da neće biti Adama Hange.

– Otprilike, to je ista ekipa kao na prethodnom Eurobasketu. Najbolje igraju zadnjih šest sekundi napada. Hopkins će nam praviti probleme, a tu je i Vojvoda… – zaključio je selektor Bećiragić.

Kapiten “Zmajeva” protiv Mađara bit će Adin Vrabac.

Pomoć publike

– Čast mi je, tu sam desetak godina i dolazim punim srcem da igram za državu. Okolnosti su takve kakve jesu. Ne bih se puno obazirao na deficit… Dat ćemo maksimum pred punom dvoranom. Mađari imaju svoje kvalitete, ali mi moramo igrati do kraja, da izvučemo pobjedu što je najbitnije – rekao je Vrabac.

Poredak grupe K: 1. Litvanija 15 bodova, 2. Francuska 14, 3. Crna Gora 13, 4. BiH 12, 5. Mađarska 12, 6. Češka 11. Na Svjetskom prvenstvu će se plasirati tri najbolje ekipe iz svake grupe.

Selektor Bećiragić je istakao da je kapiten Halilović stub ove ekipe – duhovno i fizički.

– Njegov nedostatak mi najviše fali. Kada smo vidjeli da nema naše kičme, jedina šansa nam je ogromna pomoć publike. Kad je bilo najteže uvijek proradi inat kod nas, nadam se da će on opet proraditi – rekao je Bećiragić.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page